PRIMARY SCHOOL IN VIA BROCCHI - ATIproject

PRIMARY SCHOOL IN VIA BROCCHI

LOCATION Milan, Italy
TYPOLOGY Education
YEAR 2016
STATUS Under Contruction
DIMENSIONS 6.900 sqm
DISCIPLINE AR – ST – MEP
MEDIA Video

The project revolves around the idea of the school as a new cultural spot for the city of Milan, as well as a reference point for the school architecture of the future. The exterior spaces carry a key role in this project, at times defining the circulation of the building and at times evolving in a proper urban park; hence the constant research for spatial relations between interior and exterior spaces. The interiors are conceived as multi-functional and flexible spaces, providing a wider educational experience and guaranteeing the ongoing of the schools’ activities and access even after school hours. The aim is to envision the building as a real Civic Center. The building has been designed to achieve high energy performance. The use of wood and steel, furthermore, made it possible to nail down the construction to a short-term period.