NATIONAL MUSEUM OF WORLD WRITING - ATIproject

NATIONAL MUSEUM OF WORLD WRITING

LOCATION SOUTH KOREA
TYPOLOGY Culture
YEAR 2017
STATUS Project completed
DIMENSIONS 15.000 mq
DISCIPLINE AR

Reasoning around the idea of the stroke as essence of the act of writing, the project for the National Museum of World Writing takes the shape of a continuous fold in the city landscape. The torsion of the volume hides its spatiality to the viewer on the street, whereas revealing itself towards the Central Park of Songdo. The fluid movement of the building, itself an urban stroke, represents the spatial and circulation theme, which is mirrored in the arrangement of the internal partitions and in the lighting system. The skylight on the roof is a synthesis for these concepts, engaging the theme of natural light, a fundamental and founding trait for any exhibition space.