SECONDARY SCHOOL PORDENONE - ATIproject

SECONDARY SCHOOL PORDENONE

LOCATION Pordenone, Italy
TYPOLOGY Education
YEAR 2019
STATUS Project completed
DIMENSIONS 4.400 mq
COLLABORATORS OKS Architetti
DISCIPLINE AR

The new secondary school in Pordenone aims to be a cultural reference spot for the territory, an icon for sustainability and harmony with its context. The building was built in a prefabricated technology, that defines a pattern for the façade, strictly related to the functional layout. The project is designed taking into much consideration the surrounding setting. The exterior spaces create a green filter between the building and the urban landscape, providing the right intimacy for the classrooms and a new park for the city. A sustainable design that extends to the roofing, where tree-lined squares and green technology devices serve to control the interior microclimate. The concept for school is here envisaged as a cultural and sustainable container.