‘A. VICTORY’ ART HIGH SCHOOL - ATIproject

‘A. VICTORY’ ART HIGH SCHOOL

LOCATION Trento, Italy
TYPOLOGY Education
YEAR 2017
STATUS Project completed
DIMENSIONS 9.600 sqm
DISCIPLINE AR

The project aim is to transform a significant portion of the city, a space for relations between the educational setting and its context. The proposal blends harmoniously into the territory, recalling materials and colours in the architectural and technological solutions. The exterior skin reveals the functional layout, enhancing the circulation areas as true exhibition spaces. The bioclimatic strategy for the design heavily relies on the courtyard: its central position in the building makes it possible to control the microclimate of interior spaces and the natural lighting of all rooms. The movable wall partitions between classrooms represent a key theme of the design, flexibility of the structure and functional layout.