NEW HIGH SCHOOL, EMPOLI - ATIproject

NEW HIGH SCHOOL, EMPOLI

LOCATION Empoli, Italy
TYPOLOGY Education
YEAR 2018
STATUS Design in progress
DIMENSIONS 4.550 sqm
DISCIPLINE AR – ST – MEP

The concept for the design focuses on the relationship with nature and makes it its signature trait. The agorà, centre of the circulation and functional layout, is a visual filter between outdoor nature and the green interior courtyard. The volumes are oriented and characterised accordingly to the main trajectories of the landscape, in which it blends harmoniously. The envelope conveys a versatile image: at times employing brise-soleil to play with light and shade, at other times playing with the volume in a contrast of solid and voids. The structure is completely made in wood, and grants the building with maximum flexibility in time, defining a space whose adaptability satisfies all users’ needs.