‘SAN MATTEO’ POLYCLINIC HOSPITAL - ATIproject

‘SAN MATTEO’ POLYCLINIC HOSPITAL

LOCATION Pavia, Italy
TYPOLOGY Healthcare
YEAR 2016
STATUS Completed project
DIMENSIONS 16.200 sqm
DISCIPLINE AR – ST – MEP

The project for the renewal of the San Matteo Polyclinic Hospital in Pavia, aims to bring together, in a single solution, the historical-traditional qualities of the campus with the newest technologically advanced functionalities. Within such dialogue, the vegetation takes a key role, moulding a safe and pleasant space for patients and staff workers. The use of wood in the interiors creates a warm atmosphere, that is found in all the recovery rooms and first aid locations. The use of colour has been developed as a way-finding device. The different disciplines enrolled, in addition to the complex plant and structural systems, have made it necessary to develop a BIM model, a tool for control and project management, which represents the strength of the firm.