NEW SCHOOL, SAN BENEDETTO DEI MARSI - ATIproject

NEW SCHOOL, SAN BENEDETTO DEI MARSI

LOCATION San Benedetto dei Marsi, Italy
TYPOLOGY Education
YEAR 2017
STATUS Project completed
DIMENSIONS 2.500 mq
DISCIPLINE AR

The new school in San Benedetto dei Marsi embodies a continuous dialogue with the context through its volumes that change height, mimicking the variation of the landscape. The green courtyard represents the green heart of the project, a dynamic design that is enhanced by the exterior skin made in wooden plates. The entrance hall is the starting point of a flexible and multifunctional circulation. The educational spaces break the common preparation of ordinary classrooms. Movable wall-partitions make the educational spaces versatile, completing the learning experience with times for research and sharing.