Secondary school in via Strozzi - ATIproject

Secondary school in via Strozzi

LOCATION Milan,Italy
TYPOLOGY Education
YEAR 2016
STATUS Under construction
DIMENSIONS 6.800 mq
DISCIPLINE AR – ST – MEP
MEDIA Video

To design a school is first and foremost an opportunity to reactivate the city both from an urban perspective and a social one. Upon these principles shapes the proposal for the new middle school in Via Strozzi, Milan, a proposal which is born within the requalification project, promoted by the municipality of Milan, for the redevelopment of a degraded area, stressed by a heavy urban and social neglect. The project sets out for a typological and technological exploration. The flexibility of the internal partitions and the modularity of the construction elements, mostly in wood, mould an inspiring and innovative space, in which the different functions call for different space possibilities, satisfying all user needs. Sustainability and community work together towards defining the new school.