WELCOME ITALIA HEADQUARTERS - ATIproject

WELCOME ITALIA HEADQUARTERS

LOCATION Massarosa, Italy
TYPOLOGY Office
YEAR 2020
STATUS Design in progress
DIMENSIONS about 8.000 mq
DISCIPLINE AR – ST – MEP
MEDIA Video

The new Welcome Italia Headquarters is a place for change. At the centre of the design process stand the reasons to the architectural gestures. The building rises from the ground and identifies itself as a stroke in the landscape. The movement of the roofing recalls the nearby hillside, a solution that ties the building to the strongly naturalistic context, and that moulds a varied indoor spatiality. The complex system of relations that lies in the functional program, determines an open layout, where “eventful” areas featuring wide spaces, courts and sky-lights, promote an informal approach to work logistics. A technology-oriented organism that puts users at the centre of its making. Locations are designed to provide maximum indoor comfort to its users. An inclusive space, an inspiring one, cradle of the spirit of Welcome Italia.