Office SDK, Fellbach - ATIproject

Office SDK, Fellbach

LOCATION Fellbach, Germany
TYPOLOGY Office
YEAR 2018
STATUS Project completed
DIMENSIONS 24.000 sqm
COLLABORATORS Kühnl + Schmidt Architekten
DISCIPLINE AR

The new SDK Headquarters in Fellbach is first and foremost a design for urban sustainability. The building features green spaces on multiple levels, a solution that combines bioclimatic needs and social experience. The design of the exteriors alternates green vegetation strips and tree-lined strips, giving back a comfortable and pleasant ambience for both staff members and citizens. Energy efficiency is one of the strongest traits in this operation. Photovoltaic panels and geothermal probes make the building completely self-sufficient both considering energy consumption needs and thermal requirements. On the exterior, the panels and aluminium blades draw the facades, in a pattern of light and shade.