NEW SCHOOL CAMPUS, LENTATE SUL SEVESO - ATIproject

NEW SCHOOL CAMPUS, LENTATE SUL SEVESO

LOCATION Lentate sul Seveso, Italy
TYPOLOGY Education
YEAR 2017
STATUS Project completed
DIMENSIONS 12.000 sqm
DISCIPLINE AR – ST – MEP
MEDIA Video

The project completes the program for the school campus of the city of Lentate. The school and the campus become the gathering pole for all the nearby hamlets. The green roofing blends perfectly the building in the surrounding rural landscape, maximising the indoor comfort quality. The sequence of courtyards provides visual continuity with the exterior, while allowing the light to enter the building. In like manner, the interior spaces are arranged in a fluid and continuous disposition. Flexibility of the spaces and multiplication of the levels is a recurring feature in all the school setting. The use of wood, from the structure to the brise-soleil in the facades, lends a warm and comfortable image of the building and reduces significantly the construction duration. Sustainability and aesthetics meet to define a new image for the school.