School Complex Campus KID - ATIproject

School Complex Campus KID

LOCATION San Lazzaro di Savena, Italy
TYPOLOGY Education
YEAR 2019
STATUS Project completed
DIMENSIONS 8.800 mq
DISCIPLINE AR

The aim of the envisioned proposal is to embody the green heart of the ecological corridor that connects the urban centre to the Parco delle Ville. The new buildings are tightly related to the existing ones: wide views are predominant and nature is let to penetrate into the Campus area, which turns into a proper green infrastructure. The disposition of the buildings, built in X-LAM panels, fosters the creation of gathering spaces, a strategy that is capable to reconnect areas which were once fragmented. Upon everything rises the big ring, a completely sustainable pathway that arranges different scenarios, converting the design into a “smart green system”, an example of energy efficiency at an urban scale.