HOSPITAL CENTER OF CISANELLO - ATIproject

HOSPITAL CENTER OF CISANELLO

LOCATION Pisa, Italy
TYPOLOGY Healthcare
YEAR 2018
STATUS Work made
DIMENSIONS 1.050 sqm
DISCIPLINE AR – ST – MEP

The new reception hall and the waiting room for the Endocrinology section in the Hospital Center of Cisanello, represent a step towards the humanisation of healthcare assistance. Man and well-being are the key focus for this design; the new waiting room satisfies the strongest privacy protection regulations and meets the highest psychological and indoor comfort needs. The wooden structure made it possible to reduce construction duration, whilst the large curtain walls create a pleasant space, bringing natural light into the building and determining a continuous relation with the exterior. A careful use of colour completes the design of the interior spaces and is used as a device for wayfinding as well as an aesthetic choice.