ATIproject Belgrade Office - ATIproject

ATIproject Belgrade Office

LOCATION Belgrade, Serbia
TYPOLOGY Office
YEAR 2020
STATUS Completed
DIMENSIONS 300 sqm
DESIGN TEAM ATIproject
DISCIPLINE AR - MEP - Interior

The new Belgrade office is an integral part of a new residential complex and reflects the contemporary conception of work. Space is not just a physical dimension but a reflection and transposition of the idea of sharing and participation. This enables to maintain the stylistic code that integrates functions and ideas through architectural, material and chromatic choices that lead back to the founding principles of ATIproject: sustainability, spirit of collaboration and attention to the environment. The need for a new Belgrade headquarters becomes an opportunity for an intervention that, starting from a raw space, manages to summarize the daily needs of a dynamic office: the common spaces are therefore articulated as an integral part of the work environments, while the meeting areas become a visual filter through which all the office activities may be perceived. Integrated design thus allows the realization of a flexible environment, in compliance with the new guidelines, designed for humans and more generally, for a community.