COHOUSING ZERO - ATIproject

COHOUSING ZERO

LOCATION Pisa, Italy
TYPOLOGY Residential
YEAR 2014 - 2016
STATUS Work made
DIMENSIONS 1.200 mq
DISCIPLINE AR – ST – MEP
MEDIA Video

CH Zero is conceived by and for ATIproject, a design as metaphor of the spirit of the studio and its team. The project tests the possibilities of a bioclimatic and sustainable model in all phases, from the design to the construction, and through the use of green materials and environmentally conscious strategies. The project focuses on the use of wood: the structure in X-LAM panels allowed for a short-term construction and therefore fewer expenses. Completely self-sufficient, the building is equipped with an advanced domotic system for the integrated control of all mechanical and electronic systems and appliances. CH Zero represents the full synthesis, in the mind and body, of ATIProject.