CULTURAL CENTER SAN DONATO IN NOVOLI - ATIproject

CULTURAL CENTER SAN DONATO IN NOVOLI

LOCATION Firenze, Italy
TYPOLOGY Culture
YEAR 2019
STATUS Project completed
DIMENSIONS 2.185 sqm
DISCIPLINE AR – ST – MEP

A surgical approach defines the project when it comes to the technical and architectural choices undertaken, keystone in the restoring of the relations between the city and the former thermal power plant. Lightness and communication are the key elements of this design, featuring a double metal skin enriched with bright LED strips. An innovative architectural system, capable of changing its appearance throughout the day, modifying its informational content. Indoor, the building has been refurbished into a restaurant that, alongside the outdoor tower, represent a new Urban Center for the city of Florence.